OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Citrongräsbuljong med lax, torsk och räkor från Norge Fotograf: Fabian Björnstjerna

En härligt fräsch asiatisk inspirerad soppa med torsk och räkor som du säkert kommer att gilla.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Krossa citrongräs med baksidan av kniven, skiva chili och grovhacka koriander, lägg allt i kycklingbuljongen tillsammans med fisksås och råsocker.

  • Låt det koka upp och ställ åt sidan. Sila och koka upp igen. Smaka av med limesaft.

  • Gör tärningar av laxfilén och torskfilén.

  • Blanda sedan i en skål tillsammans med en tesked salt, riven ingefära och chilisås. Låt det marinera.

  • Bryt glasnudlarna i bitar och koka enligt anvisningen på förpackningen.

  • Strimla morötter, gurka och sticklökar mycket fint.

  • Lägg ner fisken i buljongen och låt soppan få ett snabbt uppkok.

  • Fördela grönsaker, räkor och glasnudlar i soppskålar och slå fisksoppan över.