OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Karibisk lax med sötpotatis och vitlök Fotograf: Fabian Björnstjerna

Grilla lax i ugnen nästa gång. Det är lättare än att tända grillen. Karibiska kryddor och sötpotatis blir kanongott.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Strö salt på fisken en timme innan grillning.
  • Mal alla kryddorna och pulverkaffe till kryddblandningen. 
  • Torka av fisken och gnid in med kryddblandning.
  • Skala och skär potatisen i mindre bitar. 
  • Täck potatis och vitlök med vatten. Salta och koka tills potatisen är mjuk. 
  • Häll av vattnet och låt ånga så att potatisen blir riktigt torr.
  • Mixa potatis, vitlök och crème fraîche i en matberedare. 
  • Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning.
  • Smaka av med pressad lime samt salt och peppar.
  • Garnera med kärnor från granatäpple och körvel. 
  • Servera den grillade fisken med fajitasbröd och god sallad.

 
Tips! Man får en härlig och mild vitlökssmak om man låter vitlöken koka med i potatisen.