OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Friterad norsk krabba med curry och äpple Fotograf: Eva Hildén Smith

Barn vill veta vad de äter. Låt de vara med och laga maten. De här små goda krabbollarna är lätta att göra och passar bra som förrätt eller som en av flera smårätter.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Blanda krabbkött med maizenmjölet, salt och peppar. 

  • Rulla till 4 bollar, ställ svalt i 10 minuter.

  • Skala och riv äpplet grovt, pressa ur vätskan.

  • Blanda rivet äpple med mangochutney.

  • Blanda tempurasmeten enligt anvisningarna på förpackningen.

  • Doppa bollarna i smeten.

  • Fritera i 170 grader varm olja tills bollarna fått fin yta.

  • Sätt ett grillspett i varje boll och servera med chutney.