OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Norsk fjordörret med tomatkompott och grönsaker Fotograf: Norwegian Seafood Council

Fjordörret, tomatkompott och krispiga grönsaker vid sidan om. Ibland är de enkla idéerna de som är bäst.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Sätt ugnen på 100 °C.

  • Lägg filéerna på en plåt med bak- plåtspapper, pensla med olivolja och krydda med salt och peppar.

  • Stek fisken i ugnen i 15 minuter.

Tomatkompott

  • Skär tomater i små tärningar, finhacka lök och vitlök och koka med olivolja på medel- värme i 5 minuter.

  • Smaka av med salt och peppar.

Grönsaker

  • Skär sockerärtor och selleri i små bitar och koka i lättsaltat vatten i 2 minuter.

Servera fjordörret med tomatkompotten och grönsakerna.