OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lättstekt laxfilé med avokado och fiskrom Fotograf: Ingvar Eriksson

Lättstekt lax med avokadomos gör du snabbt och enkel när du är sugen på något gott. Några droppar tabasco sätter fart på det hela.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Halvera avokadon, avlägsna kärnan och gröp ur köttet med en sked.

  • Lägg avokadoköttet i en bunke. Mosa med gaffel och pressa över limejuice. Krydda med salt och peppar samt några droppar tabasco.

  • Krydda laxen och stek i varm panna med lite olja ganska hårt, men bara på ena sidan.

  • Arrangera avokadomos och lax på varma tallrikar och toppa med fiskrom.

  • Servera.