OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Laxwok Fotograf: Astrid Hals

Lax i wok tillsammans med grönsaker är en enkel och jättegod middagsrätt. Här kan du variera grönsaker efter säsong och egen smak.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skär laxen i långa strimlor som är ungefär 1 cm tjocka.

  • Skär gulrot och lök i tunna skivor, paprikan i strimlor och broccoli och blomkål i buketter.

  • Värm olja i en wokpanna eller vanlig stekpanna med höga kanter.

  • När oljan är varm, tillsätt alla grönsaker. Stek på hög värme under omrörning.

  • Det tar cirka två minuter beroende på hur tjocka grönsakerna är.

  • Kom ihåg att de inte ska vara genomstekta, men spröda.

  • Tillsätt såsen och rör om ordentligt.

  • Lägg laxstrimlorna över grönsakerna, sätt på locket och låt laxen lagas i 2 min.

  • Sätt pannan på bordet, lyft av locket och njut.

  • Om du vill: Lägg i lite färska örter och byt sweet chilisåsen mot sojasås.

  • Servera med ris