OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Chiligravad lax Fotograf: Fabian Björnstjerna

Det är lätt att grava lax och det finns många sätt att ge den spännande smaker. Prova den här chiligravade laxen.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

Recepten är beräknade för 8 personer som huvudrätt och för 15 personer till buffé.

  • Den norska odlade laxen Salmo salar behövs inte frysas innan gravning.

  • Skölj laxen i kallt vatten och torka av den.

  • Putsa laxen fin från fett och hinnor. Dra bort ryggbenen med tång (pincett).

  • Kärna ur och hacka chilin. Stöt rosépepparn och chili i mortel tills det är finkrossat.

  • Blanda socker, salt, rosépeppar och chili väl. Gnid in blandningen på laxens köttsida.

  • Låt laxen stå ute i rumstemperatur tills kryddblandningen börjar smälta och gå in i laxen. Ställ sedan i kylen minst ett dygn.