OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Sojamarinerad norsk fjordörret med avokadokräm och korianderyoghurt Fotograf: Kim Holthe

Tapas ska både smaka och se bra ut, och detta recept har båda delar. Den delikata röda färgen av norsk fjordörret ser fantastisk ut tillsammans med avokadokräm.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skär fjordörret i stora tärningar och låt marinera i soja i minst 1 timme, gärna över natten.

  • Ta upp fisken ur soja och torka väl med papper.

  • Stek tärningarna snabbt i olja tills de ändrar färg, ca 30 sekunder på varje sida.

  • Skär fisken i fina skivor.

Avokadokräm

  • Finhacka vitlök.

  • Dela avokadon, ta bort kärnan och ta ur avokadoköttet med en sked.

  • Mosa avokado till en slät kräm och blanda med vitlök, crème fraiche och olivolja.

  • Smaka av med limesaft och salt.

Korianderyoghurt

  • Finhacka koriander och blanda med yoghurt.

  • Smaka av med citronsaft.

Bröd

  • Värm ugnen till 180°C.

  • Skär baguette i tunna skivor och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper.

  • Ringla över olivolja och tillaga i ugnen tills skivorna är krispiga och gyllenbruna, ca 8-10 minuter.

Lägg avokadokräm, en skiva fjordörret och korianderyoghurt på varje brödbit och garnera med färsk koriander.

Tips: Det är enklare att skiva baguetten om du låter den ligga i frysen en timme eller två.