OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Panerad lax med stuvad potatis Fotograf: Eva Brænd

Panerad lax, saftig på insidan och spröd på utsidan. En enkel vardagsmiddag. Servera med stuvad potatis och kokad broccoli eller andra grönsaker.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skala och skär potatisen i jämna tärningar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av det kokande vattnet och ånga av potatisen.

  • Smält smöret och rör i mjölet. Låt koka ihop i 1-2 minuter.

  • Späd med mjölk till en jämn sås. Smaka av med salt och peppar. Vänd i potatisen tillsammans med den hackade dillen.

  • Skär laxfilén i 8 jämna bitar. Torka av dem väl. Salta och peppra.

  • Vispa ihop ägget och doppa i laxbitarna, sedan i ströbrödet.

  • Värm rikligt med olja i stekpannan och stek sedan laxenbitarna 1-2 minuter på varje sida, så att de blir fint gyllenbruna och genomstekta. 

  • Servera laxen med potatisstuvningen och kokad broccoli.

Tips:
Det är viktigt att använda rikligt med olja till stekningen och att oljan är riktigt varmt. Då får fisken en knaprig skorpa medan den hålls saftig inuti.