OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Teriyakimarinerad Norsk Lax med kålsallad och chilimajonnäs Fotograf: Audun Aagre

Att använda teriyakisås som marinad passar utmärkt till lax som ska grillas. Kålsallad och chilimajonäs ger även en härlig smakkombination.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skär laxen i portionsbitar och lägg i en plastpåse.

  • Häll marinaden över fisken och knyt ihop påsen.

  • Marinera i kylskåp i minst 1 tim.

  • Lägg finskuren salladskål, riven morot och kajennpeppar i en skål.

  • Häll över äppelvinägern.

  • Låt stå en timme i kylskåp före servering. 

  • Blanda ner finskuren salladslök och sesamfrö i kålsalladen. 

  • Grilla laxen hastigt på varje sida på hög värme.

  • Strö över salt och peppar.

  • Rör ihop ingredienserna till chilimajonnäsen.

  • Smaka av med salt och peppar.