OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Wok med Norsk Rödspätta Fotograf: Synøve Dreyer

Rödspätta är en fisk som passar perfekt att ha i woken. Dess smak lämpar sig bra till de kryddor som används i wokrätter. Om du har bråttom använd frysta wokgrönsaker och färdiggjord sås.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär fisken i tjocka skivor.
  • Värm upp oljan i wok eller en djup stekpanna.
  • Stek fisken snabb, ca 1 minut. Ta upp den.
  • Skär grönsakerna i strimlor och stek i 2-3 minuter. Häll på sojasåsen.
  • Blanda ner potatismjölet i fiskbuljongen, häll ner vätskan i woken. Rör om och låt koka upp.
  • Blanda ner sötsår sås, lite salt och per
  • Vänd ner fisken försiktigt och värm upp, tar ca 1 minut.
  • Servera med ris eller nudlar.

Tips: Wok kan krydres på mange andre måter, f eks med hvitløk, chilipepper og ingefær, alt etter egen smak.