OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Ugnsbakad lax med citron Fotograf: Norwegian Seafood Council

I detta recept på steker du laxen med citron och soja, och serverar den med en fräsch sallad med avokado, lök, äpplen och sallad. Med ris är rätten komplett.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Värm ugnen till 180 grader.

  • Skär laxen i serveringsbitar och lägg i en gryta.

  • Ringla soja och olivolja över laxen och krydda med salt och peppar

  • Tillsätt rivet skal och saft av citron, och grädda i ugnen i ca. 10-12 minuter.

Sallad

  • Skär löken i skivor och äpple i strimlor och skär upp salladen.

  • Dela avokadon och skär den i bitar.

  • Vänd snabbt samman lök, äpplen, sallad och avokado.

Dressing

  • Rör ihop citronsaft, olivolja och havssalt, och rör ner i salladen.

Servera laxen med salladen och kokt ris vid sidan av.

Tips: Denna rätt kan lätt varieras med skal och saft från apelsin istället för citron.