OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lax med primörer Fotograf: Lina Eriksson

Prova att grilla Norsk lax i folie. Fisken fastnar inte på grillen och alla kan göra sitt eget paket. Lägg i god lax och fräscha grönsaker efter egen smak.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skala morötterna och dela på hälften.

  • Dela rädisorna och lökarna på hälften.

  • Skala sparrisen försiktigt.

  • Arrangera laxen med grönsakerna på folie och krydda med salt, peppar och olivolja. Föredrar du mjuka grönsaker kan du förkoka dem 10 minuter innan du lägger i dem med fisken.

  • Stäng igen paketen och lägg på grillen. Grilla i ca 10-15 minuter.

  • Tag av och krydda med balsamico och gremolata

Servera gärna med nykokt potatis.

Gremolata

  • Blanda finhackad persilja, finhackad vitlök och rivet citronskal.

  • Täck sedan med olivolja.

  • Förvara kallt.