OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Laxcarpaccio med champinjoner och ruccola Fotograf: Ingvar Eriksson

Carpaccio är en typisk italiensk rätt. Servera den som en trevlig förrätt eller på en festbuffé.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Den norska odlade laxen Salmo salar behövs inte frysas innan gravning.

  • Finhacka salladslökarna och skiva champinjonerna.

  • Skär laxen i tunna skivor, täck botten av tallrikar, krydda laxen.

  • Toppa med champinjoner, salladslökarna och ruccola.

  • Halvera citronerna och placera dem mitt på tallrikarna.

  • Ringla över olivolja och servera.