OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Sushirullar Fotograf: Takashi Okuzumi

Sushi är en perfekt rätt att göra tillsammans med hela familjen eller några vänner. Trevlig kväll!

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Den norska odlade laxen Salmo salar behövs inte frysas innan gravning.

  • Skölj och tvätta riset flera gånger i kallt vatten.

  • Låt riset rinna av i en sil.

  • Häll ris och vatten i en kastrull och låt koka under lock i 3-4 minuter.

  • Ta bort riset från plattan och sänk värmen.

  • Sätt tillbaka riset och låt det dra på svag värme i 15 minuter.

  • Ta bort kastrullen från värmen och låt riset stå under lock i 15 minuter till.

  • Blanda sojasåsen och citronjuicen.

  • Skär laxen i tunna skivor och strö lite salt över.

  • Blanda ättika och socker, vänd sedan försiktigt ner blandningen i det kokta riset.

  • Lägg ett stycke plastfolie på en bambumatta.

  • Fördela en del av sushiriset på ett område stort som noriarket.

  • Täck riset med noriarket, lägg lite vårlök i mitten och rulla ihop.

  • Lägg fram ett nytt ark plastfolie på bambumattan och täck denna med laxskivor.

  • Lägg den färdiga risrullen över och rulla in den i laxen. Upprepa med resten av riset och laxen.

  • Låt rullarna vila 10 minuter i kylskåp. Ta ut dem och skär upp dem i lagom stora skivor.

  • Servera med citronsojasåsen, syltad ingefära och wasabi.