OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lättgrillad lax i tunna skivor med chimichurri Fotograf: Lina Eriksson

Chimichurri är en kall sås eller marinad som kommer från Argentina. Den här rätten måste du bara prova.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Den norska odlade laxen Salmo salar behövs inte frysas innan gravning.

  • Mixa samtliga ingredienser till chimichurrin (1 dl rapsolja) och smaka av med salt och peppar.

  • Häll 2 msk rapsolja över laxen, salta och peppra. 

  • Grilla laxen snabbt på båda sidor och skär i tunna skivor.

  • Ringla över chimichurrin och krydda ev. med lite extra salt och peppar.