OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Grillad tartar av lax med soltorkade tomater, oliver och kapris Fotograf: Ingvar Eriksson

Grillad tartar av lax ska du bara grilla en kort stund så det inte blir genomgrillat.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skär upp laxen i små tärningar. 

  • Blanda samman laxbitarna med finhackade soltorkade tomater, oliver, lök, kapris, citronsaft, dijonsenap och persilja, smaka av med salt och svartpeppar. Det skall smaka mycket.

  • Forma till 2 cm tjocka biffar och grilla ca 1-2 minuter på varje sida på het grill.

  • Servera med en sallad på sköljd spenat, skivad rödlök och parmesan.

  • Dressa salladen lätt med olivolja och balsamvinäger.