OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Pastrami på norsk lax Fotograf: Eva Hildén Smith

Den här rätten är lätt att laga, men kräver lite planering. Kvällen innan ska laxen gravas. Brytningen mellan laxens kryddor, mango och avokado är supergod. Dessutom är den vacker.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Den norska odlade laxen Salmo salar behövs inte frysas innan gravning.

  • Grava laxfilén i en påse över natten med saltet och sockret.

  • Ta laxen ur påsen och torka av filén.

  • Gnid in laxen med kryddorna och halstra den snabbt i en panna.

  • Slå in laxen i plastfolie.

  • Dela avokadon i kuber.

  • Tärna mangon mycket fint och blanda med lime och olivolja.

  • Smaka av med salt och svartpeppar.

  • Skiva upp laxen i ungefär 1 cm tjocka skivor.

  • Lägg upp laxbitarna på ett serveringsfat, sen på med avokado och sist mangodipp.