OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lax i folie med primörer Fotograf: Norwegian Seafood Council

Prova att grilla laxen i foliepaket i sommar. Tillsammans med färska primörer och gremolatan gör du garanterat succé hos dina gäster.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skala morötterna och dela på hälften.

  • Dela rädisorna och lökarna på hälften.

  • Skala sparrisen försiktigt.

  • Dela laxen i 4 bitar.

  • Fördela laxen med grönsakerna på 4 st smörade folieark och krydda

  • med salt, pepper, en klick smör och lite rivet citronskal.

  • Stäng igen paketen och lägg på grillen. Grilla i ca 10-15 minuter.

  • Tag av och krydda med gremalota.

Servera gärna med färsk potatis.

Gremolata

Blanda finhackad persilja, finhackad vitlök och rivet citronskal med lite olivolja.