OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Asiatisk fiskgryta med torsk och nudlar Fotograf: Synøve Dreyer

Den här fiskgrytan är fylld med smaker från Thailand. Vi har gjort den med torsk, men du kan gott variera receptet med andra typer av vit fisk som sej eller kolja.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Skär fisken i bitar.
  • Finhacka schalottenlök, vitlök, chili och citrongräs. Riv ingefäran.
  • Pressa saften och riv skalet av en lime.
  • Fräs schalottenlök, vitlök, chili och citrongräs i ungefär 3-4 minuter på medelvärme i en gryta.
  • Häll i limesaft, limeskal och fiskbuljong.
  • Koka upp och smaka av med salt och cayennepeppar.
  • Lägg i torsken och äggnudlar i grytan, och låt sjuda till till både fisk och nudlar är genomkokta i ca. 4 minuter.

Servera fiskgrytan toppad med finhackad persilja.