OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Inkokt torsk på rågbröd med ägg och sidfläsk Fotograf: Ingvar Eriksson

Torsk och sidfläsk passar fint ihop. Använd digitaltermometer när du kokar torsken så får du rätt innertemperatur.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Dela upp torsken i 4 bitar. Stick in termometern i torskens mitt. 

  • Sjud i en kastrull med saltat vatten till en innertemperatur på 40°C. Låt svalna.

  • Koka äggen och potatisen, låt svalna.

  • Bred färskosten på rågbröden och skiva över potatisen.

  • Skär upp sidfläsket i tärningar. Stek fläsket knaprigt. Låt svalna.

  • Hacka gräslök och riv pepparrot. Dela kapris på längden.

  • Bryt torsken i bitar, dela ägget och fördela över rågbröden. 

  • Toppa med resterande ingredienser.