OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Torsk och broccoli i ugn Fotograf: Alf Börjesson

Torsk i ugn med broccoli är perfekt till vardagsmiddagen. Snabbt, enkelt, gott och lite festligt med gratinerad ost.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Sätt ugnen på 225 grader.

  • Halvtina broccolin och fisken i rumstemperatur. 

  • Lägg broccolin i en smord, eldfast form.

  • Skär fisken i skivor och lägg den över broccolin. 

  • Häll på vattnet och fördela smöret över fisken.

  • Täck formen med aluminiumfolie.

  • Tillaga fisken mitt i ugnen tills den är genomkokt, cirka 25 minuter.

  • Ta av folien, höj värmen och strö ost över fisken. Sätt in i ugnen och gratinera tills osten börjar smälta och får färg.

Servera med bröd eller pasta.