OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Minipizza med norsk torsk Fotograf: Eva Hildén Smith

Istället för att gör en hel stor plåt, baka flera små pizzor med norsk torsk. Perfekt som tilltugg eller som en rätt bland flera smårätter.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Rör ut jästen, kallt vatten, olja och kryddorna i en degblandare.

  • Tillsätt mjöl och kör i ca 5 min på hög hastighet.

  • Mixa tomaten med olivoljan och kryddor.

  • Tärna torsken och halvera körsbärstomaterna.

  • Skala och klyfta löken.

  • Blanda och krydda allt.

  • Låt stå och dra till sig 10 min.

  • Dela degen i femkronors stora bollar och baka ut på ett mjölat bord.

  • Bred ut tomatsås på varje pizzabotten och lägg på torsk, körsbärstomater, rödlök och chorizo.

  • Toppa med minimozzarella, grädda i 225 grader i ca 7 minuter.