OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Prinsfisk Fotograf: Espen Grønli

Så lätt och så gott! Kokt torsk med räkor och kokt sparris. Till det en härlig fisksås på smör och grädde smaksatt med lite citron och peppar. Ljuvligt!

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skär fiskfilén i bitar.

  • Koka upp vatten med salt och sjud fisken tills den är genomkokt, ca 7 minuter.

  • Ta upp fisken ur vattnet och håll den varm och övertäckt.

  • Koka sparrisen.

Såsen: 

  • Smält smöret, rör i mjölet och späd med fiskspad och grädde.

  • Låt såsen koka under omrörning i minst 5 minuter.

  • Rör ihop äggulorna och vispa ner dem i såsen.

  • Se till att såsen inte kokar upp efter att äggen tillsatts.

  • Smaka av såsen med pressad citron, salt och vitpeppar.

  • Lägg upp fisken på en varm tallrik med räkorna och grönsakerna.

  • Häll över såsen och lägg på resten av garneringen.