OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Frasig norsk torsk med mos (Nordkap special) Fotograf: Fabian Björnstjerna

Vårt svar på korv med mos är Nordkap special. Torsk istället för korv; i övrigt är allt med.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Koka potatisen mjuk. Dela under tiden torsken i fyra lika stora bitar.

  • Vispa upp äggen.

  • Vänd torsken i vetemjölet, därefter i äggen och avsluta i ströbrödet. Salta och peppra.

  • Stek torsken i varm panna, i smör och rapsolja i ca 3-4 min på vardera sida.

  • Stompa moset och blanda ner smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.

  • Servera den stekta torsken med mos, hackad inlagd gurka, en klick gräddfil och rostad lök.

  • Avsluta med att strö över lite grovhackad persilja.