OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Smörbakad skrei med mandelpotatis, löjrom och dill Fotograf: Joel Wåreus

Ibland känns det som man vill sätta lite guldkant på vardagen. Prova att laga den här smörbakade skreien. Den är inte svår, men det blir underbart gott för hela familjen.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skär skreifisken i 2 cm tjocka skivor.

  • Borsta potatisen grovt och skär dem i grova skivor eller klyftor. Ringla rapsolja över potatisen och rosta i ugnen på 175°C i cirka 20 min. Salta.

  • Skär rödlök i tunna ringar och skiva salladslök fint.

  • Vänd ner löken i potatisen och blanda försiktigt ner gräddfil. 

  • Lägg skreiskivorna på en smord plåt. Salta och peppra lite grann. Pensla på senap och klicka över lite smör.

  • Baka i ugnen på 175°C i cirka 7-9 min.

  • Lägg upp potatisen och garnera med löjrom och små dillvippor. Lägg upp skreiskivorna. Hacka dill och strö över. Ös fisken med det smälta smöret som ligger på plåten.