OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Pancopanerad skrei med äppelremoulade och potatis- och palsternacksmos Fotograf: Norwegian Seafood Council

Delikat skrei tillsammans med pancopanering kan aldrig slå fel, och äppelremouladen och moset lyfter denna rätt till nya höjder.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

Börja med att skala och dela rotfrukterna i mindre bitar. Koka i lätt saltat vatten tills de mjuknat. Skär fisken i portionsbitar och vänd dem i pancoströet, förslagsvis på en tallrik. Stek fisken i en rejäl klick smör i varm panna 3-4 minuter på varje sida tills den fått en fin gyllene färg. Salta och peppra.

Kärna ur och finhacka äpplet tillsammans med smörgåsgurkan. Blanda med majonnäs och creme fraiche och smaka av med lite salt.

Häll av potatisvattnet och mosa ihop rotfrukterna. Lägg i smöret och häll på mjölken direkt i den varma kastrullen. Vispa runt med hjälp av en ballongvisp så blir moset luftigt och gott. Smaka av med salt och några drag på vitpepparkvarnen.

Äppelremoulad:

Blanda ihop äpple, gurka, majonnäs, lätt creme fraiche och salt.

 

Servera den nystekta fisken till det varma moset och den kalla remouladesåsen.