OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Inkokt skrei med muskotstuvade morötter och smörad apelsinsås Fotograf: Norwegian Seafood Council

I det här receptet får skreien sällskap av både morötter och apelsiner. Mycket gott!

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Tillaga fisken enligt denna anvisning

  • Hacka pistagenötterna.

  • Skala morötterna, dela i mindre bitar och koka i saltat vatten i 1 minut.

  • Smält 25 gram smör i en kastrull, tillsätt vetemjöl under omrörning, tillsätt mjölken och koka ihop. Smaka av med salt, muskotnöt och citron.

  • Koka upp vatten, fiskfond och apelsin och mixa ner 2 msk smör och grädde med en stavmixer. Smaka av med salt och citron.

  • Värm fisken försiktigt i inkokningslagen.

  • Vänd ner morötterna i mjölkstuvningen.

  • Fördela fisken och tillbehören i fyra tallrikar och skumma såsen till servering.