OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Laxcarpaccio “Norden” Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Carpaccio är ursprungligen en italiensk maträtt. Detta är ett riktigt läckert recept, där lövtunna skivor av lax serveras med gräddfil och nordiska örter.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skär laxen i tunna skivor och strö över lite salt och peppar.

Örtblandning

  • Grovhacka dill och körvel.

  • Blanda ihop örterna med lite rapsolja, salt och peppar.

Tillbehör

  • Koka ägget till det är hårdkokt och finhacka äggulan. 

  • Riv pepparrot fint och skär rågbröd i så tunne skivor som möjligt. Rosta brödskivorna i en torr panna tills de blir spröda.

  • Servera laxskivorna med örter, äggula, pepparrot, rågbröd på toppen, och gräddfil på sidan av.