OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Matjestartar med äpple Fotograf: Aina Hole

Sommaren är lika färsk som matjestartar med syrligt äpple och dill. Receptet fungerar lika bra som sommarlunch eller som förrätt till en bättre middag.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Hacka mmatjesfiléerna grovt, finhacka löken och skala och skär äpplena i små tärningar. Häll lite citronsaft över äppelbitarna.

  • Blanda matjessill, lök, äpple, crème fraiche och hackad dill.

  • Krydda med peppar.

  • Placera blandningen på en bit bröd. Garnera med skivade rädisor och sallad.

Tips: Du kan använda en stansring eller liknande för att forma brödet och tartaren.