
Det är enkelt att laga en fiskkaka av makrill. Den passar perfekt att serveras i en nybakad ciabatta ihop lite sallad och en härlig dressing.
Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:
- Matlagning till många tar längre tid
- Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
Rengör och filéa makrillen, ta bort skinnet.
Blanda ner fisken, salt, peppar, potatismjöl, örter och mjölk i en matberedare tills det blir en grov färs.
Forma 4 st jämn stora kakor av färsen, stek dem i ca 2 minuter per sida i lite smör och olja.
Dela brödet på mitten och lägg på sallad, knaperstekt bacon, fiskkaka, rödlök och tomatskivor.
Lägg på den övre brödskivan och slå in mackan i lite smörgåspapper.
Rör ihop äggulor och citronsaft i en liten skål.
Sätt ner skålen i ett vattenbad och rör om tills blandningen tjocknar.
Rör ner gräddfil och smaka av med salt och peppar.
Mackorna går utmärkt att göra i förväg, sen är det bara att värma dem på grillen.
Låt brödet få en gyllenbrun färg och servera med dressingen.