OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Stekt marulk med soltorkade tomater och blomkålscréme Fotograf: Norwegian Seafood Council

Stekt marulk är en fast och god fisk som passar perfekt vid festmiddagar. Servera marulken ihop med soltorkade tomater och en läcker blomkålscréme.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skölj tomaterna och skär i tärningar, finhacka de soltorkade tomaterna.

  • Blanda tomaterna med 0,5 dl av olja från de soltorkade tomaterna.

  • Smaka av med salt och peppar.

  • Salta och peppra fisken, stek den sen i en stekpanna.

  • Koka upp vatten med lite smör och salt, lägg i spenatbladen i ca 30 sekunder.

  • Låt spenaten rinna av innan du lägger de på tallriken ihop med fisken.

  • Garnera med färska örter och några droppar av tomatoljan.

  • Servera med blomkålscréme och klyftpotatis.

Blomkålscréme

  • Dela blomkålshuvudet i buketter och lägg dem i en kastrull.

  • Täck blomkålen med vatten, låt koka tills blomkålen är mjuk.

  • Häll av vattnet.

  • Koka upp grädden.

  • Mosa blomkålen för hand eller med en matberedare tillsammans med det mesta av grädden.

  • Tillsätt mer grädde till du får önskad konsistens.

  • Smaka av med salt och peppar.

Klyftpotatis

  • Skrubba potatisarna ordentligt, dela potatisarna i klyftor.

  • Vänd klyftorna i olja och strö över salt och eppar.

  • Stek potatisen i ugnen 20-25 minuter.