OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Stekt lax med päronsallad Fotograf: Esten Borgos

Denna enkla vardagsrätt med stekt lax och päronsallad passar hela familjen och är snabb att göra. Perfekt om en stressig dag faller på.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Dela laxen i bitar, och torka den lätt med hushållspapper.
  • Blanda mjöl, salt och peppar väl i en påse.
  • Lägg laxbitarna i påsen och vänd så att de täcks.
  • Skaka lätt av eventuellt mjölöverskott och stek laxen på medelvärme i ca. 3 minuter på varje sida.

Sallad

  • Riv päron och rör i crème fraiche.
  • Krydda med salt och peppar.

Servera laxen med päronsalladen och kokt potatis.