OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Marulk med stekt svamp och rödvinssås Fotograf: Tom Haga

Rödvinssås och stekt svamp passar perfekt som tillbehör till stekt marulk. Denna härliga rätt är perfekt när det vankas fest.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Stek marulken i en blandning av smör och olivolja.

  • Låt fisken stå några minuter på svag värme.

  • Smaka av med salt och peppar.

  • Skär upp fisken i 4 bitar.

Rödvinssås

  • Finhacka schalottenlök, timjan och gräslök.

  • Fräs schalottenlök och timjan i lite smör. 

  • Tillsätt rödvin och fiskbuljong, låt koka tills hälften av vätskan försvunnit.

  • Sila såsen och lägg i en klick smör.

  • Smaka av med salt och peppar.

Stekt svamp

  • Dela svampen i ganska stor bitar.

  • Stek svampen ihop med finhackad schalottenlök, timjan, salt och peppar.

Servera den stekta svampen med marulk, rödvinssås och klyftpotatisen.