OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Tartar på norsk fjordörret Fotograf: Norwegian Seafood Council

Ett snabbt recept där fisken varken ska kokas eller stekas. Med få ingredienser får du en god rätt som passar som både förrätt och tapas.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skär fjordörret i små tärningar, finhacka schalottenlök och dill och pressa citronen.

  • Blanda tärningarna, schalottenlöken, dillen och citronsaften med dijonsenap och sesamfrön.

  • Smaka av med salt och peppar.

  • Skölj och skala gurkan och skär den i 1 cm tjocka skivor.

  • Sprid ut gurkskivorna på ett fat och lägg fjordörrettartaren ovanpå.

Garnera med färska örter.