OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Citrusmarinerad norsk lax med gräslök, dill och rädisor Fotograf: Ingvar Eriksson

När man till exempel gör en buffé med flera rätter, är det klokt att välja rätter som är enkla att göra men ändå smakrika. Som den här fräscha citrusmarinerade laxen.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Pressa citronen, ca 0,5 dl.

  • Blanda olivolja med citrussaft, tunt skuren gräslök och hackad dill. 

  • Smaka av med en nypa socker, salt och svartpeppar.

  • Skär laxen i tunna skivor.

  • Lägg lite av marinaden på ett fat. Lägg sedan på laxskivorna och häll på marinad så att det täcker laxen ordentligt.

  • Strö på de tunt skivade rädisorna och servera.