OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Gratinerad torsk Fotograf: Bent Raanes Sørensen

Laga en enkel och smakfull middag. I detta recept är torsken gratinerad med mozzarella och serverad med potatis och broccoli som vänts i smör.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 200 °C
  • Skär torsken i portionsbitar
  • Blanda kallt vatten och salt till saltet löst upp sig
  • Lägg i torskbitarna i saltlaken och låt de ligga i 10 minuter, ta ut dem och torka med rikligt med papper
  • Lägg bitarna på en plåt med bakpapper och lägg på en skiva mozzarella på varje torskbit
  • Gratinera fisken i ugnen i ca 8 minuter

Tillbehör

  • Skölj potatisen, skär i tjocka skivor och koka dem mjuka i vatten. 
  • Dela broccolin i små buketter och koka med potatisen sista minuten innan potatisen är klar
  • Sila bort kokvattnet , vänd potatisen och broccolin i smör, krydda med salt och peppar

Servera den gratinerade torsken med potatisen och broccolin