OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Ugnsbakad torsk med pesto Fotograf: Esten Borgos

Torskfilén smakar extra gott när den ugnsbakas tillsammans med pesto, vitlök, paprika och broccoli. En härlig och färgstark rätt som passar för hela familjen.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
  • Sätt ugnen på 200 °C.
  • Skär torskfilén i portionsbitar och strö över lite salt och peppar.
  • Skär lök och vitlök i tunna skivor.
  • Skär broccoli i små buketter och paprika i bitar.
  • Lös upp buljongtärningar i vatten.
  • Strö ut grönsakerna i en smort, ugnsfast form.
  • Strila olivolja över grönsakerna och häll i buljongen. Salta och peppra.
  • Lägg torskbitarna på grönsakerna.
  • Pressa citronsaft över torsken och bre på pesto.
  • Täck formen med aliminiumfolie.
  • Tillaga rätten i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter, eller tills fisken är färdig.

Servera tillsammans med ris.