OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Norsk fisksoppa Fotograf: Jenny Grimsgård

Den här goda fisksoppan passar lika bra som förrätt som varmrätt. Det är bara att göra en större sats eller göra den matigare med mer grönsaker och fisk.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Tärna morötterna, hacka löken grovt och skär purjolöken i ringar.

  • Koka grönsakerna i fiskbuljongen så att de blir nästan mjuka.

  • Gör en redning av smör och vetemjöl och späd den sedan med mjölk och fiskbuljong.

  • Häll över alla grönsakerna och buljongen i soppan.

  • Dela fisken i bitar och lägg ner dem i soppan. Låt fisken sjuda i soppan ett par minuter tills den är genomkokt.

  • Vispa försiktigt ner crème fraichen i soppan.

  • Låt soppan koka upp och toppa med finklippt gräslök.