
Den här friska och fräscha förrätten verkar mer avancerad än den är. En perfekt start på en god middag.
Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:
- Matlagning till många tar längre tid
- Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet
Skär skreifilén i så tunna skivor som möjligt och lägg dem platt på ett fat.
Riv skalet av en citron och finhacka chilin. Pressa saften ur citronen.
Sockra och salta skreifiléerna och strö över rivet citronskal, chili och kajennpeppar. Droppa citronsaft över och låt fisken dra i ca 15 minuter.
Avokadokräm: Skala och kärna ur avokadon, pressa saften ur en lime och finhacka vitlöken. Mosa avokadon med limesaft och vitlök, smaka av med salt och socker.
Skär brödet i strimlor och stek det i smör. Lägg dem på ett papper som drar åt sig fett.
Fördela skreifileérna på portionstallrikarna med avokadokräm och strimlor av vitt bröd. Strö över gräslök.