OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Citrusmarinerad skrei med avokadokräm Fotograf: Synøve Dreyer

Den här friska och fräscha förrätten verkar mer avancerad än den är. En perfekt start på en god middag.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skär skreifilén i så tunna skivor som möjligt och lägg dem platt på ett fat.

  • Riv skalet av en citron och finhacka chilin. Pressa saften ur citronen.

  • Sockra och salta skreifiléerna och strö över rivet citronskal, chili och kajennpeppar. Droppa citronsaft över och låt fisken dra i ca 15 minuter. 

  • Avokadokräm: Skala och kärna ur avokadon, pressa saften ur en lime och finhacka vitlöken. Mosa avokadon med limesaft och vitlök, smaka av med salt och socker.

  • Skär brödet i strimlor och stek det i smör. Lägg dem på ett papper som drar åt sig fett.

  • Fördela skreifileérna på portionstallrikarna med avokadokräm och strimlor av vitt bröd. Strö över gräslök.