OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Torskstek med svamp- och baconfyllning Fotograf: Fabian Björnstjerna

Den här torskrätten kommer att imponera på gästerna. Den är lätt att laga och får en läcker smak med bacon, svamp och örter.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Börja med att rensa och putsa svampen.

  • Hacka persiljan. 

  • Stek svampen i smör så den får en härlig yta. Skär bacon i mindre bitar och blanda ner i svampen.

  • Stek ihop så att allt får en gyllene yta och blanda ner örterna. Ta några tag med pepparkvarnen och ställ åt sidan.

  • Lägg ut en torskfilé på en skärbräda med skinnsidan ner, lägg ut svamp och bacon över filén. 

  • Lägg sedan på den andra filén och pressa försiktigt.

  • Bind med steksnöre (som man gör med en vanlig stek).

  • Bryn smör i en rymlig stekpanna och stek torsken så den får en härlig yta på bägge sidor.

  • Lägg över torsken på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.

Tips! Bryn gärna lite mer smör och servera till fisken. Potatispuré och kokta bönor är jättegott till.