OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Fisk och grönsaker i ugn Fotograf: Tom Haga

Torsk och sej passar utmärkt att laga i ugn. Det är lätt och går snabbt. Med grönsaker och ost blir det nyttigt och gott.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Sätt ugnen på 225 grader.

  • Skär torsken i bitar. Smörj en eldfast ugnsform och lägg brödskivor utan kanter i botten. Lägg zucchini- och tomatskivorna på brödet och strö över lite salt.

  • Lägg på resten av grönsakerna grönsakerna och sen fisken. 

  • Häll på vattnet, fördela smöret över fisken och täck formen med aluminiumfolie. Tillaga fisken i ugnen tills den är färdig, cirka 15 minuter.

  • Ta av folien, höj värmen och strö ost över fisken. Gratinera tills osten börjar smälta och får färg.

 Servera med bröd, pasta eller kokt potatis.

Kom ihåg

Tillagningstiden varierar beroende på om grönsakerna är frysta eller kokta och om fisken är fryst eller tinad.