OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Grön curry- och kokosmjölksoppa med sesammarinerad norsk torsk och räkor Fotograf: Fabian Björnstjerna

Tycker du om att prova nya smakkombinationer? Den här läckra soppan med grön curry och torsk är spännande och smakrik.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Tärna torskfilén i tärningar på ca 3 cm.

  • Koka upp vatten i en stor kastrull och tillsätt alla ingredienser i soppan fram till och med fisksåsen. 

  • Låt koka i ca 10 minuter och sedan stå och dra en stund, ca 5 min. 

  • Lyft ur citrongräset från soppan.

  • Blanda sesamolja och sesamfrön. Marinera torsktärningarna i sesamblandningen.

  • Skiva champinjoner, skala och riv ingefära och tillsätt  i soppan. Koka upp. 

  • Smaka av med lime och ev. salt.

  • Tillsätt de marinerade fiskbitarna. 

  •  Lägg i räkor, spenat och skivade vattenkastanjer strax innan servering.