OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Rimmade torskflakes Fotograf: Ingvar Eriksson

En sagolik blandning smaker från rimmad torsk, citron- och honungsglaserade rödbetor, getost och bacon. Hur gott som helst.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Rimma torsken genom att gnida in den i salt och låt den ligga framme i ca 30 minuter.

  • Baka fisken i ugnen på ca 100° till en kärntemperatur på ca 50°. Låt svalna.

  • Skär rödbetorna i små klyftor, värm honungen i en kastrull och pressa i saften från en halv citron.

  • Vänd ner betorna och låt dem glaseras i ett par minuter, smaka av med lite salt.

  • Stek det tärnade baconet knaprigt och lägg på hushållspapper för att torka.

  • Plocka sedan torskköttet genom att försiktigt trycka på det och låta det skiva sig i sina naturliga lameller.

  • Sprid ut torsken, rödbetorna och baconet på en tallrik.

  • Smula över getosten och skotten, avsluta med att droppa över olivolja och citron.

  • Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.