OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Krämig grönsakssoppa med norsk torsk, lax och räkor Fotograf: Fabian Björnstjerna

Det är inte mycket som slår en matig och vällagad fisksoppa. Prova den här med norsk torsk, räkor och lax.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Hacka schalottenlök. Skär potatis, morötter, purjolök och vitlök i mindre bitar. Fräs i en kastrull med lite rapsolja utan att det tar färg.

  • Häll på buljong och låt koka i 10 min. Tillsätt grädde efter 5 min. 

  • Mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar och en god vitvinsvinäger.

  • Salta och peppra fisken. Lägg fiskbitar och ärtor i soppan och koka upp. Låt stå och dra i 3 min. 

  • Lägg räkor i soppskålar.

  • Häll soppan över räkorna. Färdigt.