OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Sydfransk skaldjurssoppa med norsk torsk och lax Fotograf: Fabian Björnstjerna

En underbar soppa som du gärna kan bjuda dina vänner på. Servera med ett gott bröd till.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Värm ugnen till 175°.

  • Skiva grönsaker, hacka vitlöksklyftor och riv skalet på apelsinen.

  • Fräs allt tillsammans i lite olja och tillsätt saffran.

  • Klicka ner tomatpuré, tillsätt olivolja och till sist skaldjursfond. 

  • Låt grönsakerna koka tills de är mjuka och mixa sedan slätt.

  • Smaka av med saft från apelsinen.

  • Brässera torsk och laxbitar i ugn med olivolja och lite skaldjursfond i ca 5 min.

Rouille: 

  • Mixa äggulorna med 2 msk pressad citronsaft.

  • Riv vitlöksklyftorna fint, finhacka spansk peppar och blanda ner i äggulorna.

  • Droppa i majsolja under vispning tills krämig konsistens uppstår.

Servera soppan med en klick rouille och en bit bröd.