OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Norska havskräftor på italienskt vis Fotograf: Joel Wåreus

Italiensk matlagning handlar om bra råvaror, rena smaker och enkel tillagning. Prova den här rätten med havskräftor, en riktig höjdare. Boun apetito!

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Dela havskräftorna och tag ur magsäcken. Hugg lite på klorna så att det lätt går att ta ur köttet.

  • Lägg på en plåt och ringla olivoljan över. Skiva vitlöken och fördela över kräftorna. Salta och peppra.

  • Skär citronen i grova klyftor och pressa lite citronsaft över kräftorna. Låt klyftorna ligga på kräftorna så att man får ut lite härlig smak.

  • Dela cocktailtomaterna och fördela dem över plåten med kräftor.

  • Sätt in i ugnen i ca 5 minuter. Rosta pinjenötterna i torr panna i någon minut så att de blir gyllenbruna.

  • Ta ur plåten ur ugnen och strö över pinjenötterna, hackad basilika och grovt riven parmesan.