OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Nigiri sushi Fotograf: Mitsuru Akasaka

Sushi är en perfekt rätt att göra tillsammans med hela familjen eller några vänner. Trevlig kväll!

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Den norska odlade laxen Salmo salar behövs inte frysas innan gravning.

  • Skölj och tvätta riset flera gånger i kallt vatten. Låt riset rinna av i en sil.

  • Häll ris och vatten i en kastrull och låt koka under lock i 3-4 minuter. Ta bort riset från plattan och skruva ner värmen.

  • Sätt tillbaka riset och låt det sjuda på svag värme i ca 15 minuter.

  • Ta bort kastrullen från värmen och låt riset stå under lock i 15 minuter till.

  • Häll över riset i en skål. 

  • Blanda samman ättika, salt och socker och rör tills det löst upp sig.

  • Häll blandningen över riset och blanda väl så att vätskan fördelas jämt över riset.

  • Kyl ner det strax innan användning. Riset skall ha rumstemperatur då sushirullarna görs.

  • Forma en oval boll av riset.

  • Lägg lite wasabi på toppen.

  • Pressa fast en bit renskuren lax.

  • Servera med sojasås och syltad ingefära.