OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Lax- och svamppasta   Fotograf: Ingvar Eriksson

Lax är nog den mest tacksamma råvaran som finns. Den passar till allt och smakar alltid gott. Dessutom är den nyttig, lätt att laga och den fisk som barn tycker mest om.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Skiva svampen, skala och finhacka löken.

  • Häll lite olivolja i en rymlig stekpanna och bryn löken och svampen lätt (den ska få en ljus gyllene färg).

  • Häll på grädden och vinet (eller vattnet), salta och peppra. Låt puttra i ca 15 min så vätskan kokar ner.

  • Under tiden sätter du på saltat vatten till pastan och kokar enligt anvisning.

  • Stek laxbitar i lite olivolja i ca 3 min så den får en gyllenbrun yta, salta och peppra. Blanda pastan med svampsåsen.        

  • Lägg upp på ett serveringsfat, genom att varva pastan med de stekta laxbitarna.

  • Garnera med salviablad och ta några tag med pepparkvarnen över.