OBS. Du använder en utdaterad webbläsare. För en optimal upplevelse rekommenderar vi att du uppdaterar din webbläsare. Klicka här för att hämta en »
Grönsallad med kokt lax Fotograf: www.spisa.nu

Kokt lax är en perfekt lunch, lätt att göra och blir fräscht och gott i en läcker sallad.

Mängden ingredienser har ändrats. Tänk på att:

  • Matlagning till många tar längre tid
  • Salta ingredienser och kryddor bör tillsättas efter smak mot slutet

  • Koka laxen i 3 min i en liter vatten, 1/2 skivad citron, ett par dillstjälkar och 2 tsk salt, låt svalna.

  • Ansa och skölj grönsakerna.

  • Låt rinna av.

  • Koka sparrisen al dente i cirka 5 min.

  • Lägg upp salladsblad på tallrikar. Lägg på sparris, lax och crème fraiche.

  • Dra några varv med pepparkvarnen över.

  • Klipp över lite persilja.

  • Servera salladen med dressing, bröd och örtsalt.

Källa: www.spisa.nu